Lean & Green

STEF Bodegraven heeft in 2017 de 2e ster ontvangen van het Lean & Green-programma. Deze onderscheiding erkent het behalen van nieuwe meetbare acties in duurzame ontwikkeling die bijdragen aan de prestaties van transportactiviteiten voor verse en diepvriesproducten in Nederland.

Lean & Green is een internationaal programma dat bedrijven stimuleert en ondersteunt bij het verminderen van de CO²-uitstoot van hun transport- en logistieke activiteiten. Het wordt georganiseerd rondom drie fases:

  • De Lean & Green prijs wordt gegeven aan bedrijven die zich vastleggen aan een actieplan met als doel het verminderen van hun CO²-uitstoot met 20% binnen maximaal vijf jaar;
  • De 1e Lean & Green-ster wordt toegekend aan bedrijven die dat doel hebben bereikt;
  • De 2e Lean & Green-ster wordt toegekend aan bedrijven die nieuwe meetbare acties hebben ondernomen voor duurzame ontwikkeling.

De STEF Groep heeft net de 2e ster ontvangen dankzij drie hoofdmaatregelen:

  • Opzetten van een netwerk tussen de locatie in Nederland : STEF Bodegraven, STEF Eindhoven en Raalte en evenals met de locatie STEF Saintes in België om de groepagevolumes samen te voegen en het aantal gereden kilometers te verminderen;
  • Installatie van een route-optimalisatiesoftware om het aantal gereden kilometers te verminderen;
  • Aanschaf van sturende strailers om het brandstofverbruik te verminderen en de levensduur van de banden te verlengen.

In 2011 ontving de STEF Groep de Lean & Green onderscheiding en in 2014 de eerste ster.