Sociale initiatieven

STEF’s sociale initiatieven bevorderen professionele integratie van jonge mensen en vertrouwen op langdurige partnerschappen met lokale verenigingen.

Jonge mensen helpen met toegang tot de arbeidsmarkt

STEF ondersteunt verenigingen of instellingen die jonge mensen helpen die moeilijkheden ondervinden bij het betreden van de arbeidsmarkt. In 2016 heeft de groep vier overeenkomsten afgesloten met arbeidsorganisaties die lokale jongeren helpen bij hun zoektocht naar de juiste baan, met name door het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen via sport, coaching en stages.

Waarde van solidariteit en doorzettingsvermogen.

Tegelijkertijd wil STEF de waarden van solidariteit en doorzettingsvermogen die de Groep karakteriseren, verspreiden. STEF werkt samen met lokale en nationale verenigingen, met name door het leveren van hulp op gebied van transport en logistiek voor voeding. STEF heeft in 2016 bijvoorbeeld 775 ton voedsel vervoerd voor de Franse stichting ‘Les Restos du Coeur’ of de loodsen van de Spaanse voedselbank.

Naast deze technische ondersteuning heeft STEF met hen samen een training- en vaardighedensponsoring ontwikkeld voor hun vrijwilligers. Het doel is hen te helpen hun supply chainorganisatie te professionaliseren en tevens de professionele integratie van hun begunstigden mogelijk te maken.