Kwaliteitsbeheer

STEF zet zich volledig in voor het leveren van betrouwbare diensten op gebied van bedrijfsprestaties en duurzame activiteiten.

Prestatiebeheerproces

In juni 2016 werd STEF het eerste gecertificeerde koeltransportnetwerk in Frankrijk na het behalen van de ISO 9001-2015 certificering voor het prestatiebeheerproces. Dit veeleisende beleid werd weergegeven in de sterke prestaties van de servicekwaliteitsindicatoren door het jaar heen.

Ecologische voetafdruk

Met de CO2-calculators die zijn gecertificeerd door Bureau Veritas Certification, kan STEF zijn klanten het volgende aanbieden:

  • de ecologische voetafdruk voor transportdiensten, onafhankelijk van het laad- of lospunt, onderweg naar of vanuit de Europese landen waarin de Groep opereert;
  • de ecologische voetafdruk van de logistieke diensten die voor hen worden uitgevoerd.

In 2017 heeft STEF zijn CO2-calculator voor transport geüpdatet om zijn klanten informatie te geven in CO2e (broeikasgas).

Quality management

Gezondheid en veiligheid

STEF schenkt veel aandacht aan de koelketen in een markt waarin alle transport- en opslagactiviteiten sterk gereguleerd zijn (sanitaire certificeringen, locatiegoedkeuringen, transportcontroles).

Intern richten onze inspanningen bij STEF zich op twee domeinen:

  • aanpassen en verbeteren van de apparatuur en tools, om ze veiliger en betrouwbaarder te maken,
  • en de zoektocht naar nieuwe technologieën om hun invloed op het milieu te verminderen en energie te besparen.