Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud van ons milieu

Behoud van ons milieu

Wij zijn ons bewust van de problemen rond klimaatverandering en hebben daarom een gezamenlijk en duurzaam milieubeleid ingevoerd om zo aan een gezondere en duurzamere toekomst te bouwen.
Lean&green

Onze voetafdruk verkleinen

Het milieubeleid van STEF is gericht op energieverbruik en innovaties om onze milieuvoetafdruk in de gehele supply chain te verkleinen.

STEF Nederland heeft in 2017 de 2e ster van het Lean & Green programma ontvangen. Lean & Green is een internationaal programma dat bedrijven aanmoedigt en helpt bij het terugdringen van hun CO2-uitstoot door hun logistieke en transportactiviteiten.

STEF heeft onlangs de 2e ster gekregen dankzij vier belangrijke maatregelen:

  • Oprichten van een Benelux-netwerk tussen de drie vestigingen in Nederland (Bodegraven, Eindhoven en Raalte) en STEF Saintes in België, om de volumes te consolideren en het aantal afgelegde kilometers te beperken
  • Installatie van route-optimalisatiesoftware om het aantal afgelegde kilometers te beperken
  • Ingebruikneming van opleggers met stuuras om het brandstofverbruik terug te dringen en de levensduur van de banden te verlengen
  • Elektrisch koelsysteem in onze nieuwste opleggers

We brengen milieuvriendelijke oplossingen in de praktijk met behulp van alternatieve technologieën die minder vervuilend zijn om zo onze koolstofvoetafdruk te verminderen.

Koolstofvoetafdruk

Koolstofvoetafdruk

Met twee door Bureau Veritas Certification gecertificeerde CO2-calculatoren kan STEF zijn klanten het volgende aanbieden:

  •  De koolstofvoetafdruk voor transportdiensten, ongeacht de laad- of losplek, onderweg naar of vanuit de Europese landen waarin de Groep actief is;
  • De koolstofvoetafdruk voor de logistieke diensten die namens hen worden uitgevoerd.

STEF heeft in 2017 zijn CO2-calculator voor transportdiensten bijgewerkt om zijn klanten informatie in CO2-equivalenten (broeikasgas) te verschaffen.

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid

In een markt waar alle transport- en opslagactiviteiten aan zeer strenge regels moeten voldoen (gezondheidscertificaten, vergunningen voor de locaties, transportcontroles), houdt STEF alle potentiële gevaren voor de koudeketen en het milieu nauwlettend in de gaten.

Intern zijn onze inspanningen gericht op twee gebieden:

  • ons materieel en onze gereedschappen aanpassen en verbeteren om ze veiliger en betrouwbaarder te maken,
  • nieuwe technologieën vinden om het effect op het milieu te beperken en energie te besparen.